Musher » Sporturi profi » Mushing

7 produse

"Intensitatea prezentului"

Bogdan Berende

7 produse >
Bogdan este din Bistrița, a adus României 4 titluri de campion european și un titlu de vicecampion mondial.

"Practic acest sport din iarna anului 2016. Dețin, împreună cu tatăl meu, canisa Jaad Siberians care are un efectiv de 25 de câini în acest moment. Am reușit să câștig 4 titluri de campion european și un titlu de vicecampion mondial. Am început mushing la nivel recreativ. Pentru plăcere și adrenalină. Mă atrage și vreau mai mult, lucrăm împreună aproape zilnic, învățăm împreună , creștem împreună, mâncăm și alergăm ca un nou organism, așa s-a născut echipa pe care o iubesc și care a dat un sens profund existenței mele, un stil de viață în care fiecare dimineață-i senină pentru că EI te învață să trăiești prezentul cu intensitate.
O situație de neuitat a fost în Ungaria în 2019, la Campionatul European. În ultima manșă am rămas fără frâne. La 6 câini am alergat cu un cart pe 4 roți și în primul km mi-am dat seama că nu am frâne și am alergat toți cei 8 km fără sistem de frânare beneficiind însă de suportul extraordinar al câiniilor pentru că nu aveam cum să controlez atelajul decât prin direcție și prin comenzile pe care le dădeam câinilor, iar câinii m-au dus la victorie fără nicio accidentare.
Hamurile MUSHER sunt hamurile ideale care se mulează perfect pe corpul câinelui și răspund exact la nevoile lor. CÂINII IUBESC MUSHER!"