Musher » Story

László Both (Laci) părintele, inima și sufletul mărcii Musher. Marca Musher, a cărei bază a fost depusă acum 26 de ani cu voință și devotament. Marca Musher, care nu a fost înființată în laboratoare inginerești, testată științific, ci în practică, cu multă dragoste, în inima Transilvaniei.

Cum s-a născut marca Musher?

"În 1997 când am primit primii doi husky, nu am găsit echipamente ca să-i înham în fața saniei. În final, după lungi și complicate căutări am reușit să fac rost de un ham vechi, și pe modelul acestuia am confecționat primele hamuri proprii. Pe aceștia apoi le-am perfecționat și transformat. Am căutat, cercetat în permanență proprietarii de câini nordici, încetul cu încetul am organizat întîlniri, concursuri. Toată lumea avea probleme cu achiziționarea echipamentului, însă văzând cum am rezolvat eu, s-au adresat mie.

Nu am găsit model de sanie, dar pe baza fotografiilor de pe net, am calculat dimensiunile corespunzătoare, și am confecționat și sănii.

Într-un cuvânt, la mine au găsit toate cele necesare pentru mushing."

De unde vine unicitatea brandului Musher?

"Tocmai din cele de mai sus. Nu s-a început cu un plan de afaceri sec, nu am făcut cercetări legate de piață, nu am căutat capital, numai am rezolvat o problemă. Prima dată doar problema mea și după aceea problema mai multor oameni care erau dornici să facă sport cu câinii lor. Și la un moment dat mi-am dat seama că am dat de jobul cel mai potrivit pentru mine: pot oferi echipamente oameniilor, cu care ei au șansa de a trăi experiențe de neuitat alături de câinii lor."

Ce înseamnă pentru tine Musher?

"Totul. Cei mai frumoși ani, cei mai grei ani, satisfacție, decepție, libertate, apreciere, ambiție, planuri și mai presus de toate efortul permanent dar foarte interesant de a duce cât mai aproape de perfect alianța om-câine prin echipamentele noastre."

Ce sfat le-ai da, ce mesaj le transmiți celor care vor să cumpere echipamente Musher pentru câini lor, sau celor care se întâlnesc pentru prima dată cu această marcă?

"Cel mai important este alegerea echipamentului potrivit. Este esențial ca hamul să se așeze perfect pe câine, câinele să se miște cu plăcere în ham, centura să vină bine pe om, linia să facă conexiunea impecabilă dintre câine și om.

Dar cel mai important este să folosiți echipamentul cât se poate de mult, să nu fie numai un lucru în plus în casă. Credeți-mă, este important și pentru câine, este important și pentru om. Uzura echipamentului este direct proporțională cu veselia, sănătatea și armonia dintre om și câine. Noi lucrăm conștienți de acesta cu mare dărurie."

El e Laci

1997

Laci primește primii doi husky. Confecționează primul ham și primul harnașament pentru atelaj.

1998 - 2000

S-a realizat prima sanie pe baza fotografiilor luate de pe internet, și a început căutarea primilor proprietari de câini nordici din România. Ianuarie 2000: se naște Both Sebestyén.

2000 - 2005

Este fondată Asociația Sportivă Yukon și încep primele adunări, ”concursuri”. Apar primele comenzi pentru hamuri, sănii și alte echipamente.

2006

An decisiv din mai multe puncte de vedere: este înregistrat Musher srl și se naște Both Ágoston.

2006 - 2016

Pe lângă cererea modestă pentru echipamente, am început și distribuirea de hrană pentru câini, dar aceasta s-a oprit la doar câțiva ani. După acest timp Musher srl a funcționat numai ca manufactură, centrat numai pe echipamente. Marca MUSHER a fost înregistrată în țările UE.

2016 - 2020

Am început o dezvoltare dinamică a produselor. Am participat constant la concursuri naționale și internaționale unde am expus echipamentele noastre. Sebestyén a început să concureze cu atelaj de 2 câini, obținând rezultate frumoase. Am demarat elaborarea sistemului de distribuitori în mai multe țări, proces pe care îl dezvoltăm și în prezent.